czwartek, 14 lipca 2011

Prosta surówka Teściowej, czyli w zasadzie coleslaw.

Dawno się nie składało, żeby coś tu zamieścić, ale nie było czasu, a że na dietę przeszłam to staram się trzymać z dala od pokus wszelkich żywieniowych. Ale jedną fajną rzecz z kraju przywiozłam - surówkę z kapusty.

Składniki:

Kapusta biała,
marchewka,
natka pietruszki, koperek, sól, pieprz,
sos czosnkowy Knorra

Wykonanie:

Kapustę kroimy w paski, marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki, drobno kroimy natkę pietruszki i koperek, mieszamy wszystko i zalewamy sosem, czekamy kwadrans aż się 'przegryzie' i zajadamy - bardzo pyszne!
Co do proporcji to nie pamiętam - nie tak dużo tej marchewki w każdym razie, natomiast dużo natki i trochę mniej koperku...dla koloru można dodać nieco czerwonej kapusty.

Pycha!
Jutro zrobię znowu:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz