Dawno się nie składało, żeby coś tu zamieścić, ale nie było czasu, a że na dietę przeszłam to staram się trzymać z dala od pokus wszelkich żywieniowych. Ale jedną fajną rzecz z kraju przywiozłam - surówkę z kapusty.
Składniki:
Kapusta biała,
marchewka,
natka pietruszki, koperek, sól, pieprz,
sos czosnkowy Knorra
Wykonanie:
Kapustę kroimy w paski, marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki, drobno kroimy natkę pietruszki i koperek, mieszamy wszystko i zalewamy sosem, czekamy kwadrans aż się 'przegryzie' i zajadamy - bardzo pyszne!
Co do proporcji to nie pamiętam - nie tak dużo tej marchewki w każdym razie, natomiast dużo natki i trochę mniej koperku...dla koloru można dodać nieco czerwonej kapusty.
Pycha!
Jutro zrobię znowu:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz