niedziela, 9 czerwca 2013

Sałatka z fetą i truskawkami.

Przejrzałam dzisiaj bloga - jestem okropnie do tyłu ze zdjęciami, przejrzałam też archiwa, aparaty i telefony, niestety marnie... będzie trzeba nadrobić, pomijając amatorkę tych zdjęć - jednak ilustrację przepisów kulinarnych warto zrobić.
Dzisiaj coś bardzo prostego - hit tego sezonu jak dla mnie - zajadam się od kilku tygodni - od czasu jak pojawiły się hiszpańskie truskawki. Teraz już mamy szkockie, a że lato w Szkocji tego roku pełną gębą od ponad tygodnia to i truskawki słodkie i cudnego smaku.

Składniki: 
rukola
twarda feta pokrojona w kostkę
truskawki pokrojone na ćwiartki
ocet balsamiczny

Wykonanie: najprostsze jakie być może: wszystko do naczynia, skropić octem balsamicznym, leciutko wymieszać, odstawić na kwadrans i już - letnia, pyszna, szybka - same zalety:)

2 komentarze:

  1. no wiadomo - nie każdemu podejdzie, z opisu te bym nie przypuszczała...

    OdpowiedzUsuń